dimarts, 3 de juny del 2014

Una veritat delicada. John le Carré



Que busquem a un llibre? Que ens entretingui i que ens faci pensar. Amb aquesta premissa podem dir que aquest  és un llibre que reuneix els requisits perquè li donem el vist-i-plau .
En aquest llibre l’autor ens endinsa a la tèrbola lluita global contra el terrorisme global, on s’utilitzen  tant recursos públics i privats, no necessàriament amb els mateixos objectius ni paràmetres. I què passa quan una operació per capturar un important comprador d’armes jihaidista potser no ha sortit tant bé com estava preparada? Què fan les persones que saben o sospiten què ha passat? Com reacciones davant dels esdeveniments? En aquest llibre veurem  la historia de dos personatges en aquesta situació, on mica a mica anirem estirant del fil.
Però sobretot ens deixarà la idea de com funciona aquesta guerra, amb nous mètodes o potser els mateixos de sempre adaptats als nous temps. Reflexions sobre fins a quin punt hi ha línies vermelles que es poden creuar o no, i sobre la relació dels estats i els seus serveis d’intel·ligència  amb organismes de defensa privats, i  sobre la política actual.

4 comentaris:

  1. Sembla un argument interessant. Tinc un le Carré a casa que espera ser llegit i encara no m'he estrenat amb ell, ja seria hora! A veure si li trobo un forat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home. algun hauries de probar.. Ha passat dels seus llibres d'espies de la guerra freda a destripar la situació actual. Amb més o menys encert tots els seus llibres aprofita per mostrar algun punt fosc de la nostra societat. Aquest seria un llibre normalet, però amb un punt de crítica.

      Elimina
  2. Encara continua escrivint aquest home? Es més, encara està viu?

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions