dimecres, 9 de maig del 2012

aParaula'm




Fa una estona que intento fer aquest post i no hi ha manera, no sé que explicar d’aquesta paraula en concret. M’he posat a fer una recerca per diferents diccionaris i tot i que les definicions són molt més exactes del que  mai podria fer jo, no acaben de copsar la intensitat de la paraula. Perquè les paraules ens expliquen molt  però sobretot ens  permeten una dues coses bàsiques: comunicar-nos i recordar. Molts de nosaltres recorden en paraules, no només en imatges, sons o olors. Els humans són fets de paraules, escrites o pronunciades, però paraules al capdavall. Suposo que per això fa un temps vaig voler recollir-les, aplegar-les i guardar-les; però es fa difícil.



Amb la paraula escollida per celebrar el centenari de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans,  em passa una mica i això.  Invent és una paraula significativa al blog, tot i que va ser escollida per casualitat; no té la millor de les sonoritats, no és especialment bonica però és la paraula que ens defineix, tant per nom però també per tarannà... sovint faig invents ( a la cuina, en el blog, amb les fotos...)  i per això la guardarem, l’apadrinarem  i la mantindrem .









 Aquestes definicions les podeu trobar al DIEC, Diccionari català-valència-balear,ambdos de l'Institut d'Estudis Catalans. A Encilopedia.cat i la wikipedia

8 comentaris:

  1. Jo que recordo el per què del nom del blog, i que sé que ets tastaolletes, penso que és una bona tria, en podria ser una altra, però què seria llavors dels invents de la Mireia?

    ResponElimina
  2. Trobo que és una molt bona paraula pel teu blog!! (Tot i que els panellets són els panellets, eh? hehe)
    I, míra-la ella, quin panell més xulo amb totes les definicions ben posadetes! :-))

    ResponElimina
  3. sort que les compartim, que hi juguen i ens comuniquem amb les paraules
    si no les tinguesim..les tindriem que inventar..oi mireia??
    ;-)

    ResponElimina
  4. Les paraules milloren si els afegim el significat. Invent és una excel·lent paraula :)

    ResponElimina
  5. I tant que és una paraula molt adient pel teu blog i ben maca, no en dubtis!!

    ResponElimina
  6. doncs m'agrada molt, xq per inventar t'has d'arriscar, has de provar, tastar, modificar,... i això és el que ens fa avançar!

    ResponElimina
  7. una que us ajuda a inventra, també troba que invent és una gran paraula!

    ResponElimina
  8. I per que no? Qui et pot dir el contrari!

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions